Volner János az Érpataki Modellről

A hírhamisításairól és a társadalomromboló eszmék elterjesztéséről elhíresült Index interjút készített Volner Jánossal, a Jobbik frakcióvezetőjével, ahol az Érpataki Modellről is szó esett. A politikus szerint az országban fennálló problémák megoldására feltétlenül szükséges bevezetni egy a modell elvein és módszerein alapuló rendszert. Érdemes megfigyelni, hogyan irányozzák elő kérdéseikkel politikailag korrekt elvárásaikat az indexes firkászok (Miklósi Gábor, Német Tamás). Civilizálatlannak, emberellenesnek, sőt nácinak nevezik azokat, akik a cigányság, a zsidóság bűnöző rétege ellen, vagy a különféle deviációk ellen szólalnak fel. Az ő szemükben az ezekkel kapcsolatos kritikák kivétel nélkül a kulturálatlanság, a vulgaritás, az agresszivitás és a fantáziálás körébe tartoznak. Ezekkel a hamis feltételezésekkel igyekeznek rendszabályozni, felültematizálni politikai ellenfeleiket.

Mit gondol arról, hogy civilizációs, humanista szempontból a kérdés nem az, hogy egy párt képes-e elhallgattatni a politikusainak náci megnyilvánulásait, hanem hogy náci-e vagy nem? Amíg az érpataki modell a minta, amíg a Jobbik nem áll ki nyíltan és következetesen a cigányozás, zsidózás, buzizás stb. ellen, addig okkal tekinthetik önöket báránybőrbe bújt farkasnak, nem?

A Jobbik értékrendje világos: nemzeti néppárt vagyunk és egy jól működő, meritokrácián alapuló polgári társadalom létrehozása a célunk. Az embereket származásuk alapján diszkrimináló állam jövőképe ellenkezik ezzel, így aki erre a Jobbik tagjaként megpróbál erőfeszítéseket tenni, az kénytelen lesz magának másik politikai közösséget keresni. De civilizációs, humanista szempontokat szem előtt tartva önnek sem célszerű bárkit is valamiféle gondolatrendőrség létrehozására buzdítania. Az érpataki modell pedig semmivel nem szélsőségesebb, vagy rosszabb mintája a rendteremtésnek, mint amit Rudolph Giuliani alkalmazott nem is oly régen New York City főpolgármestereként. Azt is erős liberális jajveszékelés kísérte, de ugyanúgy helyreállt a közbiztonság, normalizálódtak a közállapotok, mint az érpataki modell nyomán. Még valamit egyértelművé szeretnék tenni: az nyeri a 2018-as választásokat, aki a magyar társadalom számára a leghitelesebben tudja felmutatni egy normális, polgári társadalom képviseletét.

A jobbikos települések sorra beszélnek arról, hogy átveszik, átvennék az érpataki modellt. Ha kormányra kerülnek, országos méretűvé alakítanák?

Ha a Jobbik nyer, az érpatakihoz hasonló modellt vezetünk be.

Aki az újságokból tájékozódik, nagyon sokszor büntető jellegű intézkedésekkel azonosítja a modellt. A gyakorlatban arról szól, hogy Orosz Mihály Zoltán megjelenik a területen, felmutatja a törvényes rendet, mint követendő normát, és partnerként kezd el viselkedni azzal a cigány kisebbséggel szemben, akiket a hatóságok magukra hagytak. Így éri el a rend megteremtését, a közállapotok normalizálását. Érdemes lemenni Tiszavasváriba, a cigány önkormányzat képviselői a kezdeti heves ellenállás után ma már lelkesen üdvözlik az eredményeket. Az például egyértelmű eredmény, hogy sok uzsorás visszaadta a bankkártyát azoknak, akiktől elvették. Sokan kiszabadultak ilyen módon az adósrabszolgaságból. A kormányzati hatalom bűne, hogy hagyják ilyen körülmények között élni ezeket az embereket, mert lemondtak róluk.

A cigányok és a többi szegény nyilván örülnek, ha segítenek nekik kilépni az adósrabszolgaságból. De ott ha kamerával jelenik meg bárki, az érintett emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy egy ilyen nagyhatalmú, a megfélemlítés és az elnyomás eszközével is dolgozó települési vezetés ellen szabadon felszólaljanak.

Szerintem önmagában az, hogy kikeverednek az uzsorások markából, hogy tisztán járatják iskolába a gyerekeket, hogy megszűnik a tetvesedés, a gyermek alultápláltsága, vagy nem ér halálos áramütés gyerekeket az áramlopás miatt, nagy dolog és egyértelmű eredmény, ami ráadásul közpénz-milliárdokba sem kerül. Ha valaki hasonlóan ki tud emelni ebből a helyzetből egy ilyen közösséget, az előreviszi ezt az ügyet, bármilyen törvényes módszerrel jár el.

A teljes interjú

Volner János

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.