Tizenharmadik Nyílt Nap Érpatakon

Az Érpataki Modell elméleteinek és az Érpataki Modell Országos Hálózata gyakorlati eredményeinek megismerésére nyílik újabb lehetőség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben, Érpatakon szeptember 20-án, pénteken délelőtt 10.30 órától.
Ezeket a nyílt napokat egyrészt azért szervezzük, hogy az érdeklődő településvezetők, köztisztviselők vagy a rendfenntartásért felelős személyek a helyszínen is láthassák a módszer működését. Másrészt olyan rátermett, elkötelezett embereket keresünk, akik elkezdik a küzdelmet a munkájukat nem végző hatóságokkal, köztisztviselőkkel szemben.  Itt beszélhetnek azokkal a „frontharcosokkal”, akik egymás munkáját segítve dolgoznak egy élhető település megvalósításáért. Kérdéseket tehetnek fel, tanácsokat kérhetnek és fogadhatnak meg, amiket saját településükön is alkalmazni tudnak.
Néhány tudósítás után az országos média egységesen nevezte el a rendet középpontba helyező módszerünket Érpataki Modellnek, mely iránt azóta széleskörű hazai és nemzetközi érdeklődés mutatkozott. Az ablakon kidobott pénztámogatások, az átgondolatlan beruházások helyett a hatályos törvények betartatásával, határozott irányítással csodákat lehet tenni egy közösségben.  A módszerek nyilvánosak és törvényesek, erős elhatározással és következetességgel alkalmazhatóak, eredményeik nagyon hamar jelentkeznek.
A nyílt napon a magyar-cigány együttélés jó példájának bemutatása során lehetőség nyílik beszélni a helyi közösségben építő munkát végző, büszke cigány emberekkel.
Az érdeklődők megismerhetik az emberek kizárólag érték mentén történő megkülönböztetésének gyakorlatát, ahol nem a bőrszín vagy a vagyoni helyzet számít, hanem kizárólag az, hogy önmagáért és a közösségért építő vagy romboló munkát végez.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk szeptember 20-án, pénteken az immár tizenharmadik alkalommal megszervezésre kerülő nyílt napunkra, Érpatakra.
Dr. Orosz Mihály Zoltán
polgármester

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.