Lakossági tájékoztató az érpataki romboló képviselők visszaéléseiről

Érpatak Tisztelt Lakói!

Mottó: „Isten az igaz ügyet nem hagyja el!”

 Ismét szükségessé vált tájékoztatom Önöket, az önkormányzatunk finanszírozását ellehetetleníteni akaró képviselők (vizes Gagna János, Nagy Imréné, Simon Barnabás, Gagna László) merényletének újabb fejezetéről:

Mindenféle híreszteléssel ellentétben tájékoztatom Önöket, hogy az önkormányzat működéséért, feladatainak teljesítésért, rendeleteinek megalkotásáért a helyi képviselőtestület a felelős!!  Ez egy olyan fontos kötelessége a képviselő-testületnek, hogy az elmaradt, meg nem hozott döntéseit, a polgármester egymaga nem tudja a képviselők helyett pótolni. Ez történt május óta Érpatakon.

Hangsúlyozom, hogy a település csődbe taszításának kísérlete vagyis a zárszámadás el nem fogadása a képviselő-testület súlyos törvénysértése és mulasztása, nem pedig a polgármesteré!

2014 októbere óta a képviselő-testület gyakorlatilag folyamatosan kínlódik, pontosabban azért nem működik, mert a testületből négy ember állandóan akadályozta az aktuálisan elvégzendő feladatokat és a polgármesteri szándékokat. Valójában ezen négy kártékony képviselő akarata szerint működött 2 éven keresztül a testület, mert amit nem akartak, azt mindent folyamatosan leszavaztak és rendre igyekeztek megbénítani a testületi munkát, ezzel párhuzamosan pedig megkísérelték folyamatosan azt hazudni és ezzel félre vezetni a lakosságot, hogy minden a polgármester miatt van és minden Érpatak ellenes aljasságukat a polgármesterre próbálták kenni, minden bűnükért a polgármestert igyekeznek vádolni.

Ha tehát a zárszámadási rendelet el nem fogadása 1.) a képviselő-testület bűne, és 2.) a testületből négyen nem szavazták meg 3.) hárman pedig megszavazták, akkor 4.) a csődöt előidéző zárszámadási rendelet el nem fogadása nem lehet más képviselők bűne csak azé a négyé, aki nem szavazta meg.

Ha nekik valami nem tetszik a polgármester munkája során, akkor az állami szervekhez (rendőrség, ügyészség, bíróság, NAV stb.) kell fordulniuk!!!  A polgármesterrel való bajuk ürügyén nem szórakozhatnak  mintegy 100 ember bérével és 1800 ember (köz)vagyonával, ugyanis ez a négy romboló képviselő megpróbálta (s most újabb eszközzel ismét megpróbálja) csődbe taszítani Érpatakot, s utána azt várták (volna), hogy — a megbénított Érpatakon, ahol nem lenne már közmunka sem — jöjjön az adósságrendező vagyis a fideszes haveri csőd-biztos, aki kb. 2-3 éven keresztül kb. 2-3 milliós munkadíjat felszámítva saját magának, elárverezte volna bagóért (féláron vagy negyedáron) a fideszes haveroknak Érpatak Önkormányzatának vagyonát: kezdve a 40 Ha erdőt, a Simonéktól visszaperelt 10 Ha-os „Márta néni féle” legelőt, az önkormányzat telephelyeit és telkeit, az önkormányzat gépeit (az MTZ-t, a markolót, a grédert, a permetezőt, a talajmarót stb), az önkormányzat forgalomképes épületeit…stb.

Ettől a csődhelyzettől korábban az mentett meg bennünket, hogy 2016. szeptember 06-án a közmunkások jelenléte miatt végül is sikerült elfogadtatni a zárszámadást és feloszlatni a képviselő-testületet. Az, hogy ez sikerült, annak köszönhető, hogy a 3 órás ülés után a 4 fő, Simon Miklós által kézi vezérelt kártékony képviselő kivonult 5 percesnek indult, de végül 1 óra hosszásra sikeredett egyeztetésre. Főnökükkel, Simon Miklóssal és feleségével Rizsák Ildikóval tanácskérés céljából telefonon egyeztettek 1 óra hosszán keresztül.. Eközben volt többféle variáció az aljaskodásra, amelyeket szinte mindet utána el is vetettek (1. variáció: ne fogadják el a zárszámadást és ne is oszlassák fel magukat, 2. variáció: ne fogadják el a zárszámadást, de mégis oszlassák fel magukat, 3. variáció: fogadják el a zárszámadást, de ne oszlassák fel magukat, 4. variáció: fogadják el a zárszámadást, de mégis oszlassák fel magukat.). Amikor az 1 órás Simon Miklós féle „tanácsadásról” visszajöttek a terembe, akkorra hála a Jó-Istennek már vizes Gagna nem tudta követni az utasításokat és nem emlékezett rá, hogy melyik volt az utolsó Simon Miklós féle parancs és emiatt eltévesztette a szavazást és mellettünk szavazott, s így sikerült elfogadni a zárszámadást is, a bérkifizetést is és a testület feloszlatását is. Így megmenekült Érpatak egy olyan csőd bekövetkeztétől, melyből helyrerázódni, visszaállni lehet, hogy 30 év alatt sem tudna.

Ezen fontos események után ők mérhetetlenül megbánták a döntést, de mégis elkezdtek az új választásra készülni, és a Simonok több ember felé jelezték, hogy hazajön Miklós és megbeszélik, hogy ki induljon polgármesternek Ilus vagy Barna. Ebből a megbeszélésből viszont az jött ki, hogy egyik sem enged: Ilus azt mondja, hogy ő okosabb, mint Barna s ezért neki kell indulni, Barna pedig azt mondja, hogy Ilus már megbukott a 2014-es választáson ezért nem Iluson, hanem most már rajta van a sor. És amivel nem tud dönteni a Simon család, ezért Simon Miklós mentő ötletként azt találta ki, hogy akkor ne legyen új választás, s ennek érdekében szólt a fideszes haveroknak a kormányhivatalban, akik pedig ennek a kérésnek a teljesítése érdekében eszetlen dolgokkal előhozakodva 2016. szeptember 27-én kitalálták, hogy szerintük nem volt érvényes a testületi ülés, s ne legyen választás.

Ha vissza tudnák csinálni, hogy a zárszámadás ne legyen elfogadva, akkor az országban egyedül Érpatak lenne a 3200 önkormányzat közül, akinek nincs zárszámadása s így nincs normatív támogatása vagyis szégyen szemre aki nem kapta meg a lakossága után jogosan járó fejkvótákat.

Gondoljanak bele, hogy ez a négy ember felül kerekedve a képviselőtestületben már most képviselőként Simon Miklós kézi vezérlése révén majdnem totális csődbe taszította Érpatak Önkormányzatát. Mit csinálnának ezek ha hatalomra kerülnének??? Ezt a fideszes, centralizáló mentalitást megtekinthetik az iskola kapcsán, magukhoz rendelték az iskola működését, haverokkal tele rakták, a felelősségteljes működtetésre egyáltalán nem figyeltek, hagyták elmenni a gyermekeket az iskolából, s most pedig sürgetik az épület visszaadását, mert a tönkre tett és kiürített iskola épületre már nem akarnak fűteni, nem akarják a villanyszámlát fizetni, nem akarnak  a karbantartásáról gondoskodni és még az érpataki gyerekekre kapott eszközöket sem akarják visszaadni és az iskola épületben otthagyni, azt is el akarják rabolni.

/Tájékoztatom Önöket, hogy Érpataknak van elfogadott zárszámadási rendelete, ezt a Kormányhivatal 2016. szeptember 13-án le is jelentette a Belügyminisztériumnak. Ezen jelentés (az elfogadott zárszámadási rendelet tényének) megtörténtéről 2016. szeptember 15-én tájékoztatott bennünket a kormányhivatal. A kormányhivatalban ezt a jelentést megtehették volna szeptember 07-én is, 08-án is és 09-én is, de mivel nem tették meg csak 13-án, mégpedig azért, hogy a szeptember 12-én történt normatíva leutalásokból mindenképpen kimaradjon Érpatak és a május óta visszatartott normatívát szeptember vége helyett csak egy hónappal később október legvégén kapjuk meg. Ezen kormányhivatali visszaélés miatt kénytelenek voltunk 2016. szeptember 30-án a Belügyminisztériumhoz fordulni. Jegyző úr, a pénzügyes kollégák és jómagam munkája által (nem pedig Simon Miklósnak köszönhetően!) pályáztunk rendkívüli hóközi kifizetésre. Ennek eredményeként október elején meg kellett volna kapni az önkormányzat dolgozóinak a fizetésüket, de mivel ehhez a döntéshez a Nemzet-gazdasági Minisztérium vezetőjének Varga Mihály miniszternek is hozzá kellett járulnia és mivel őt a saját dolgozói sem érték el egész hónapban a világ körüli útjai miatt, ezért ez a hóközi kifizetés közel 3 hetes csúszással a mai napon a MÁK által lett kiutalva a dolgozóknak, akkor, amikor már a május óta visszatartott normatívák is megérkeztek./

Tájékoztatom Önöket, hogy a május óta tartó és településünket a saját fő bevételi forrásától megfosztó aljaskodást – melyet Simon Miklós és általa kézzel vezérelt érpataki bandája (öccse Simon Barnabás, Nagy Imre Attiláné, a seftes Gagna László, és vizes Gagna Jánosék) követtek el — a mai napon túl éltük, mert visszamenőleg megkaptuk a településünket megillető bevételeket és ezen az úton nem sikerült nekik csődbe taszítani Érpatakot. De mivel a Simonék hatalom és pénzéhsége csillapíthatatlan ezért azonnal újabb aljaskodási kísérletbe kezdtek a Simon Miklós párttársa, által vezetett kormányhivatal segítségével. Kozma Péternek, mint megyei kormánymegbízottnak szégyen szemre a Simon Miklós családjának érdekében volt képe kiállni egy sajtótájékoztatóra és azt kijelenteni, hogy nem lesz választás Érpatakon. Persze ezt azért tette, mert akkor még a fideszes mutyik (ők úgy hívják, hogy „jól megírt” pályázatok) által a közvagyon dézsmálásától vérszemet kapva Simon Miklós nyolc osztályos sógornője, Simon Attiláné, mint helyi fidesz elnök is akart indulni a polgármesteri székért és a juhász öccse Simon Barna is és egyik sem akart visszalépni. Ma már mindenki látja, hogy ez a fideszes közigazgatási mutyi nem jött be, és ismét nekünk lett igazunk: lesz választás 2016. december 11-én, vasárnap.

Simonék bandájának újabb Érpatak csődbe taszítási kísérlete a következő: most a közmunka támogatások visszavonásán keresztül próbálkoznak újra ellehetetleníteni Érpatakot. Ez egy komoly jogi küzdelem lesz a bíróságon, persze csak akkor, ha a Simon Miklós általa kézzel vezérelt érpataki bandája (öccse Simon Barnabás, Nagy Imre Attiláné, Gagna László, és vizes Gagna János) hajlandó megszavazni a Simon párttársai által meghozott törvénysértő határozat elleni fellebbezésünket. Ha nem járulnak hozzá (pontosabban a bandatagok közül egyik személy sem!) a fellebbezés beadásához, akkor sikeresen csődbe taszítják ezzel a módszerrel Érpatakot, és akkor mi hárman akik mindig támogattuk az Érpatak érdekeit szolgáló döntéseket: a polgármester, Kóczon Miklósné és Násztáné Orosz Erika hiába próbáljuk ezt megakadályozni! A közigazgatási lakájbűnözők mára már a pályázatok elbírálása során megszerzett fideszes gátlástalansággal szinte bármilyen tartalmú határozatot képesek meghozni és a határozat megfellebbezéséhez pedig még a képviselő-testület döntését is előírják. Az is új vívmány a fideszes havertámogatási rendszerben, hogy a kormányhivatalok fölött megszüntették az ügyészségek törvényességi felügyeleti jogkörét is (a kommunista időkhöz hasonlóan), s csak a fideszes párttársak gyakorolnak törvényességi ellenőrzést a kormányhivatal visszaélései esetén.

MI ÉRPATAKOT ELSÜLLYEDNI NEM HAGYJUK, tovább HARCOLUNK ÉRTE TELJES ERŐNKBŐL!

Érpatak, 2016. október 28.

Orosz Mihály Zoltán
polgármester

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.