Soros 25 millió dollárt adott Clintonnak és a demokratáknak

Eddig 25 millió dollárral támogatta Hillary Clinton és a demokrata párt kampányát Soros György – írja a Politico. A választási hajrában még tovább nőhet ez az összeg, a milliárdos üzletember ugyanis kifejezetten elítéli a Donald Trump által megjelenített értékrendet

A Politico felidézi a 2004-es választásokat, amikor Soros György – akkor példátlannak számító – 27 millió dollárral támogatta John Kerryt, aki azonban alulmaradt a republikánus elnökkel, George W. Bushsal szemben.

Az ezt követő években Soros György távol tartotta magát az amerikai választásoktól, azonban az idei évben ismét aktivizálta magát, és több részletben 25 millió dollárral támogatta a Demokrata Párt kampányát.

A demokraták most azt remélik, hogy a 24,9 milliárd dollárra becsült vagyonú Soros adománya más liberális milliárdosokat is támogatásra ösztönöz. Hillary Clintont fejenként legalább 11 millió dollárral támogatja már két hedge-found kezelő, Tom Steyer és Don Sussmann és két médiamogul, Haim Saban és Fred Eychaner is.

Soros György olyan politikai befolyásoló szervezeteket (úgynevezett PAC-eket) is támogatott, amelyek a demokraták kampánya mellett állnak.

forrás: Origo

Share Button

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.