Orosz Mihály Zoltán: Legyen végre rendszerváltozás az ügyészségén és a bíróságokon!

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, bűncselekmény hiányában felmentette a közokirat-hamisítás bűntett vádja alól Orosz Mihály Zoltánt a Püspökladányi Járásbíróság. Ám pénteken megérkezett a csattanós válasz is: Érpatak polgármestere az ügyében eljáró bíró, illetőleg a debreceni törvényszék szóvivője ellen hivatali visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségnél. Az Érpataki Modell vezetője szerint továbbra is azért támadják őt, mert a cigány-magyar együttélésben sikerült kézzelfogható eredményeket felmutatnia, szemben azokkal a liberális projektekkel, amelyek tudatosan konzerválják ezt a méltánytalan állapotot.

Orosz Mihály Zoltán pénteken a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóra most sem üres kézzel érkezett, igaz most nem volt nála ízletes szamóca, hanem egy vaskos aktaköteget szorongatott. Az elmúlt években számos eljárás indult a városvezető ellen, amelyek a bemutatott papírok szerint hemzsegnek az ügyészségi, bírósági visszaélésektől.

Orosz Mihály Zoltán

Az ügyészségi szervezeten belül sokszor tapasztalunk súlyos jogszabálysértéseket, ám a jelzéseink ellenére sem lépnek fel az esküszegő és jogszabályt sárba tipró ügyészekkel szemben, de ha az ügyészség tudomására jut egy bírói jogszabálysértés, annak sincs következménye – osztotta meg tapasztalatait Érpatak polgármestere. Leszögezte:

“el kell kezdődnie az ügyészségen és bíróságokon is a rendszerváltozásnak, ugyanis ez mindkettő szervezetnél elmaradt, s ennek tapasztaljuk rendkívül kártékony hatását”.

Azt ugyanakkor készséggel elismerte: mind az ügyészi, mind a bírói karban sok a tisztességes, a magyar nemzet javáért dolgozó szakember, ezzel szemben sokan vannak olyanok is, akik idegen önkénynek, megrendelésnek engedve döntenek. Teszik mindezt az adófizetők pénzén – tette hozzá.

Joggyilkosságnak nevezte, hogy az ügyészség 2 év 10 hónapig tartotta fenn a közokirat-hamisítás bűntett vádját ellene, amely szerinte csak azt a célt szolgálhatta, hogy az addig eltelt időszakban több mint száz gyalázkodó, lejárató cikk megjelenjen róla a médiában. Végül aztán „jogtörténeti kuriózumként” az ügyész az utolsó perbeszédében védőügyvédi szerepet vett fel, és Orosz Mihály Zoltán felmentését kérte; csakhogy ejtenie kellett volna a vádat – idézte fel ennek a furcsa eljárásnak a különös végét a polgármester.

Ugyanakkor nem ez volt a legsúlyosabb visszaélés az ügyben. Ugyanis az eljáró bíró annak ellenére adta ki az elővezetési parancsot, hogy szabálytalan volt az idézés. A Püspökladányi Bíróság jogsértő módon úgy küldte ki az idézést a január 22-ei tárgyalásra, hogy azt az Érpataki Modell vezetője január 25-én vehette át.

“Következmények nélkül el lehet követni bírói jogsértéseket, és erre lehet további visszaéléseket alapozni?”

– értetlenkedett Orosz Mihály Zoltán. Aki szerint az is egy megválaszolatlan kérdés,hogy miért tartottak fel majd 3 évig fenn egy vádiratot, ha utána azt minden további nélkül visszavonták?

Orosz Mihály Zoltán

A szabálytalan idézésre alapuló eljárás miatt Orosz Mihály Zoltán hivatali visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz Püspökladányi Járásbíróság bírája, és a Debreceni Törvényszék szóvivője ellen.  Mert, ha ez büntetlenül marad, az komoly kárt okozhat a teljes magyar jogrendre – magyarázta a döntését.

Emlékeztetett arra is, hogy az is ebből a vádiratból derült ki számára, hogy a bűnügyi nyilvántartórendszerben meghamisították az adatait, ugyanis egy a Legfelsőbb Bíróság általi felmentő döntés helyett elmarasztaló ítélet lett feljegyezve. Ugyanakkor ennek sem lett felelőse.

Megdöbbentőnek nevezte, hogy az említett az okmányhamisítási ügyben az iroda ügyintézőt nem hallgatták ki személyesen, hanem egy telefonos interjút készítettek vele, amelyről egy öt soros feljegyzést készítettek a rendőrök. Az ügyészség azonban – a büntető jog szabályait felrúgva – ezt a „vallomást” szintén befogadta.

Orosz Mihály Zoltán

Fontosnak tartotta kiemelni azt is, az ügyészek sok esetben úgy próbálják elkerülni, hogy foglalkozni kelljen egy üggyel, hogy azt állítják egy beadványról, elkésett. Ezzel kapcsolatban elmondta Orosz Mihály Zoltán, hogy három olyan eset is előfordult már, amikor elismerte az ügyészség, vagy a bíróság, hogy „elszámolták a napokat”.

“Az én legfőbb bűnöm, hogy a cigány-magyar együttélést megoldottuk. Mindezt teljesen másként, nem faji alapon, mint az az eddig berögzült liberális projekt esetében, amely a cigányságot azért igyekszik folyamatosan lezülleszteni, méltánytalan állapotban tartani, mert stratégia fegyverként akarja felhasználni őket. Így próbálva destabilizálni a társadalmat. Orosz véleménye szerint most ugyanez a folyamat kezdődött el a migránsok ügyében is. Azt kérjük, hogy ehhez a káros folyamathoz ne szolgáljon táptalajjal az ügyészség és a bíróság, ne szabotálja a cigány-magyar együttélést”

– jelentette ki az Érpataki Modell vezetője.

Forrás

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.