Nyílt Napok

A széleskörű hazai és nemzetközi érdeklődés miatt az Érpataki Modell elméleteinek és gyakorlati módszereinek ismertetése céljából rendszeresen nyílt napokat tartunk településvezetők, jegyzők, önkormányzati képviselők, rendvédelemért felelős személyek, köztisztviselők, pedagógusok, illetve saját településükért felelősséget érző lakosok részére. Személyesen találkozhatnak azokkal az érpataki „frontharcosokkal”, akik egymás munkáját segítve dolgoznak egy élhető település megvalósításáért. Kérdéseket tehetnek fel, tanácsokat kérhetnek és fogadhatnak meg, amiket saját településükön is alkalmazni tudnak. A módszerek nyilvánosak és törvényesek, erős elhatározással és következetességgel alkalmazhatóak, eredményeik nagyon hamar jelentkeznek.
Az érdeklődők megismerhetik az emberek kizárólag érték mentén történő megkülönböztetésének gyakorlatát, ahol nem a bőrszín vagy a vagyoni helyzet számít, hanem kizárólag az, hogy önmagáért és a közösségért építő vagy romboló munkát végez.
Bemutatjuk az önkormányzat és a helyi lakosok összefogásának jó példáját is a település élelmiszer önellátásának elérése érdekében.
Vendégeink megnézhetik az óvodában, és az iskolában folyó nevelés-oktatás színvonalát, melynek középpontjában a magyar népi, nemzeti és vallási hagyományőrzés áll.
A magyar-cigány együttélés jó példájának bemutatása során lehetőség nyílik beszélni a helyi közösségben építő munkát végző, büszke cigány emberekkel.
Az Érpataki Modell frontot nyitott a kettős mérce nélküli jogalkalmazásért is, Az érdeklődők az ebben eddig elért eredményekről is tájékozódhatnak.
A nyílt napokat igény szerint egy-két havi rendszerességgel tartjuk, A következő alkalomról ezen a fórumon, és Érpatak község hivatalos honlapján adunk hírt.

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.