Közlemény: A munkáspárt anyagi károkat fog okozni Érpataknak

A Munkáspárt fölösleges és értelmetlen károkat fog okozni Érpataknak. Teljesen nyilvánvaló, hogy megszűnt a jogalapja a 2016. december 11-i önkormányzati választásnak Érpatakon, de ennek ellenére a Munkáspárt a HVB a jogalap nélkülivé vált választást visszavonó határozata ellen fellebbezést nyújtott be, és e miatt értelmetlenül Érpatak költségére ki fogják nyomtatni a szavazólapokat és a választás lebonyolításával kapcsolatban pedig a fölösleges és költséges eljárási cselekményeket végre fogják hajtani.

Mi sem örülünk a választás elmaradásának, de mivel a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon 2016. november 22-én jogerősen és megváltoztathatatlanul hatályon kívül helyezték a választás elrendelését képező, a testület feloszlatására irányuló önkormányzati határozatot, ezért nincs értelme fellebbezéseket benyújtani, mert azt minden szerv el fogja utasítani, de a fellebbezések benyújtásával értelmetlen és fölösleges kiadásokat lehet okozni Érpatak Önkormányzatának. Véleményünk szerint ezzel a lépésével első sorban az eltűnőben lévő Munkáspárt önnön létét kívánja legitimizálni média hír generálása által. Ezért kérjük, hogy a HVB határozata elleni fellebbezést haladéktalanul vonja vissza.

Érpatak, 2016. 12. 05.

Tisztelettel:

Orosz Mihály Zoltán
Érpatak polgármestere

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.