Így hazudott az Index nevű hírhamisító ügynökség: „Az érpataki polgármester szervezete ötven házat szerzett meg”

Az Átlátszó hírhamisítói (Becker András, Móricz Csaba) által 2016. május 30-án közzé tett hazugságokat az Index kritikátlanul átvette, ami miatt sajtóhelyreigazításra szólítottuk fel. Alább olvasható a lejárató szándékú tévedések kiigazítása.

1./ „Az érpataki modell atyja az Átlátszó szerint ezeket az ingatlanokat is büntetésre-jutalmazásra használja.”

Az említett ingatlanokhoz tartozó telkeken jelenleg közérdeket szolgáló tevékenység, önkormányzati zöldség- és gyümölcstermesztés zajlik, amely a közmunkaprogram hasznos kibontakoztatását szolgálja, a közmunkásoknak a munka világába való visszavezetése által. Semmi köze az ingatlanoknak jutalmazáshoz vagy büntetéshez.

2./ „A lap helyi forrásokra hivatkozva azt írja, a vételárat általában az önkormányzat pénzügyese viszi borítékban, és ha a tulajdonosok bérlőként a házban maradnak, a bérleti díjat is Gagna Mihálynénak fizetik.”

Az ingatlan árát Gagna Mihályné soha nem hozta, nem vitte borítékban, azt vagy kézpénzben, vagy bankszámlán utaltuk, mindig a vevő kérése szerint. Az eladott ingatlanokban bérlőként nem maradt senki, akinek ezután bérleti díjat kellett volna fizetnie. Gagna Mihályné senkinek semmit nem von le a fizetéséből és hozzá nem kell felvinni semmit a hivatalba.

3./ „(…) a közmunkásként dolgozóknál Gagna Mihályné eleve levonja az egyébként Orosz által alapított szervezetnek fizetendő bérleti díjat.”

Az eladott ingatlanokban bérlőként nem maradt senki, akinek ezután bérleti díjat kellett volna fizetnie. Gagna Mihályné senkinek semmit nem von le a fizetéséből és hozzá nem kell felvinni semmit a hivatalba.

4./ „A nekünk nyilatkozók szerint nincs írásos szerződésük, és a bérleti díjról sem kapnak sem nyugtát, sem semmilyen hivatalos elismervényt” – írják.”

Minden adásvételről készült szerződés a hatályos törvények szerint, ügyvéd által, legálisan, mindkét fél szabad akaratából, pontos adatokkal, helyrajzi számmal ellátva. Nem létező bérleti díjról nem kell sem nyugtát, sem hivatalos elismervényt kiállítani.

5./ „ több esetben nem is volt egyértelmű a tulajdonosok számára, hogy eladták a házat. „A Kossuth utca 40.-ben lakó idősebb, saját bevallása szerint írástudatlan pár nem is tud róla, hogy a házukat eladták – elmondásuk szerint Orosz végig arról beszélt nekik, hogy csak a telket veszi meg, a ház maradhat a nevükön” – írják.”

Senki nem lett rákényszerítve semmilyen adásvételre. A Kossuth utca 40 szám alatti ingatlan esetében az eladó nem írástudatlan és csak a földmérő mérnök által készített megosztási vázrajz szerint a leválasztott kert használata tartozik a hatáskörünkbe. A lakóingatlan használata továbbra is az eladókat illeti.

A hazugságok forrása: Az érpataki polgármester szervezete ötven házat szerzett meg

cikk_indexhir

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.