Felmentették Orosz Mihály Zoltánt

A liberális média képviselői nagy sajnálatára (akik csak akkor értenek egyet egy jogerős döntéssel, ha az az ő érdekeit szolgálja) „bűncselekmény hiányában felmentette a Püspökladányi Járásbíróság a közokirat hamisítás bűntett vádja alól Orosz Mihály Zoltánt, elévülés miatt pedig megszüntette a jogosulatlan címhasználat miatti szabálysértési eljárást.

A Debreceni Járási Ügyészség eredeti vádirata szerint Orosz Mihály Zoltán 2012. augusztus 30-án a Debreceni Járási Hivatal Okmányirodájában új okmányt igényelt. Bemutatott egy latin nyelvű oklevelet, amellyel doktori címét igazolta. Az okirat alapján a vádlott neve elé a személy és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a Dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, melyről a vádlott tudomással bírt. A vádat azonban az ügyész perbeszédében az utolsó pillanatban módosította. Lőrincz Andrea szerint nem bűncselekmény, legfeljebb szabálysértés történt, így az ügyészség a vádlott felmentését indítványozta. Álláspontja szerint a doktori címet valótlanul és jogtalanul jegyezték be, a személyazonosság bizonyító erejét azonban ez nem befolyásolta, így a vádlott bűncselekményt nem követett el. A doktori titulus ugyanis nem tekinthető sem a családi, sem az utónév részének.”

Orosz Mihály Zoltán az utóbbi néhány évben folyamatos médiatámadásoknak van kitéve, melynek egyetlen oka elmondása szerint az, hogy hatékony receptet dolgozott ki a magyar-cigány együttélés megoldására. Alaptalan rágalmakat híresztelnek róla, hogy befeketítsék személyét és tevékenységét, és hogy elérjék, hogy módszere ne terjedhessen el az országban. Ez alapvető érdeke azoknak a csoportoknak, akik óriási bevételre tesznek szert az integrációs összegek pályázásán keresztül, és akik a szóban forgó probléma megoldására soha nem nyújtottak érdemi módszereket.

A liberális média mindenféle uszítása és koholt vádaskodása ellenére ezúttal a törvény Orosz Mihály Zoltánnak kedvezett. Ez is felhívja a figyelmünket arra, hogy ideje van végre az érpataki polgármester tevékenységének elfogulatlan vizsgálatára, hiszen a liberális óbégatás a hiteles tájékoztatás szempontjából ismét leszerepelt.

Tájékozódjon Orosz Mihály Zoltánról egy objektív és elhallgathatatlan érdemeit is felmutató cikkből: Orosz Mihály Zoltán munkásságáról

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.