Dezső „Ügynök” András valótlanul állította, hogy…

A csak CIA összekötőként ismert Dezső „Ügynök” András, az index bértollnoka a minap cikket írt, amelyben Vona Gábor elnöki vétójával kapcsolatos állítólagos okokat vizsgálja. Az okfejtésben Orosz Mihály Zoltánt és az Érpataki Modellt is érinti, súlyos és már számtalanszor megcáfolt rágalmakkal illeti, amit ezúton helyreigazítunk.

Dezső „Ügynök” András az alábbiakat írja:

 „Miközben ugyanis Vona látványosan kiszorítja Novákot, Apátit és Szávayt, a Jobbik megállapodást kötött az „érpataki modell” néven elhíresült megfélemlítő rendészeti módszer atyjával, Orosz Mihály Zoltánnal: a jövőben Orosz emberei járőrözhetnek minden jobbikos településen.”

Az Érpataki Modellnek 1) semmi köze a megfélemlítéshez, az eredményes magyar-cigány együttélést hivatott hatékony módszerekkel elősegíteni 2) nem rendészeti módszer, hanem komplex és sok év tapasztalatán alapuló társadalmi integrációs modell, amelynek ugyan vannak rendészeti vonatkozásai, de rendészeti jogkörökkel nem bír, és olyanokat nem alkalmaz, továbbá 3) nem járőröznek a tagjai, hanem problémák észlelése esetén jelzésekkel élnek a hatóságok felé. Az Érpataki Modellt alkalmazó Becsület Légiója jogvédő szervezet tevékenysége 4) pártfüggetlen, ami azt jelenti, hogy jogvédő, társadalmi integrációs, jelzőrendszeri munkáját bármely településen folytathatja. A bűncselekményeket feltáró tevékenységéhez ugyanis sem jobbikos vezetők, sem más települések vezetőinek engedélye – még ha ez meg is könnyíti az együttműködést és a hatékony munkát – nem szükséges.

A rágalmak forrása: A jobbikos kiszorítósdi valódi tétje

Dezső "Ügynök" András

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.