Aki hazudik az csal, aki hazudik az lop!

Orosz Mihály Zoltán újra feljelentette Simon Miklós Fideszes országgyűlési képviselőt, aki arról híres, hogy büntetőügyei miatt a mentelmi joga mögé kellett bújnia.

Mint emlékezetes a polgármester nemrégiben azért tett feljelentést, mert munkaidőben, önkormányzati alkalmazottakkal hordatták ki Simon Miklós körzetében a fideszes párt delegáltak névsorát, ami felveti a hivatali visszaélés bűncselekményének komoly gyanúját. Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere hosszú idő óta harcban áll már a Simon családdal, ugyanis folyamatosan próbálják akadályozni a munkáját, odáig elmenve, hogy a falu csődbevitelétől sem rémült meg. Négy sértődött önkormányzati képviselővel (akik közül az egyik az öccse) megakadályozták az érpataki zárszámadás elfogadását, ami miatt a falu nem kapta meg a központi normatívát. Mivel Érpatak Orosz kormányzása alatt sokmilliós megtakarítással rendelkezett, így egy darabig kihúzta abból, de egy idő után eljött az a pont, amikor a dolgozóknak már nem tudtak bért átutalni. Az elmaradt fizetés napján gyorsan összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen részt vettek a közmunkások is, akik akkor szembesültek vele, hogy a renitens képviselők nem tudják megindokolni a zárszámadás el nem fogadásának miértjét. A testületi ülés eredményesen zárult, ugyanis az egyik képviselő – a közmunkások felkérdezésének hatására – ,,megtört” így a testület megszavazta a zárszámadást és önmaguk feloszlatását. Ennek következtében nem ment csődbe a falu, nem kellett elárverezni a település vagyonát.

Simon azonban ilyen könnyen nem adta fel, hogy legnagyobb politikai ellenfelétől, Orosz Mihály Zoltántól megszabaduljon – aki könnyedén kiüthetné Simont a parlamenti székből – úgyhogy a kormányhivatallal karöltve megtámadták a testületi ülés határozatát a törvényes határidőn kívül, nevetséges indokokra hivatkozva. Ezzel párhuzamosan a HVB kiírta a választásokat december 11-re. A faluban elmondták, a Simonoknál teljes a bizonytalanság, hiszen a csődbetaszítási kísérlet miatt a képviselők a falu lakói előtt lejáratták magukat, így most minden erejükkel a választás meghiúsításán dolgoznak.

Simon Miklós azonban nem adja fel, minden módon megpróbál Érpatak és polgármestere ellen tenni. A legutóbb Oroszt a parlamentben korrupcióval vádolta meg. Majd egyből utána bődületeset hazudott, azt mondva, hogy a falunak nincs zárszámadása, tette ezt annak a tudatában, hogy már régen elfogadták akkorra a zárszámadást. Természetesen Érpatak polgármestere sem hagyja annyiban a dolgot, és minden törvényes eszközt megragad, hogy tegyen az aljasságok ellen. A sikeres társadalmi integrációs modelljéről ismerté vált Orosz Mihály Zoltán feljelentést tett becsületsértés rágalmazás miatt a Nyíregyházi Városi Ügyészségen. Kérdésünkre elmondta, minden törvényes eszközt meg fog ragadni a bűnbanda ámokfutásának megállítására. Már most több korrupciógyanús ügyletről tud, ami miatt a büntetőfeljelentést hamarosan meg fogja tenni.

Share Button

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.